een verhaal van Gerard 

enkele van mijn verhalen

Ik geloof dat mensen overal van binnen eigenlijk hetzelfde zijn. In verhalen die al eeuwen over de hele wereld verteld worden is ook voor ons nog steeds veel wijsheid te vinden.

De meeste verhalen duren rond de 10-15 minuten, eventueel te combineren tot een set van max. 45 minuten. In overleg is veel mogelijk, bijvoorbeeld rond thema's als kerst. Hieronder een paar voorbeelden:

de jager en de blinde

Een oud verhaal uit Afrika, over een schijnbaar hulpeloze, blinde man die meer wijsheid blijkt te hebben dan iedereen voor mogelijk houdt. Hij leert ons dat fouten maken niet erg is, als je er maar van leert.

de koning en de schoenlapper

Een eeuwenoud verhaal uit de ooit bloeiende Joodse gemeenschap van Afghanistan. De koning is rijk, machtig, maar ongelukkig... Een eenvoudige schoenlapper leert hem een wijze les. Wat de koning ook probeert om hem dwars te zitten, de schoenlapper heeft een antwoord. Een verhaal over het overwinnen van tegenslagen.

waarom veranderen rupsen in vlinders?

Een droomtijdverhaal van de aboriginals uit Australie. Een verhaal uit de tijd dat de tijd zélf nog jong was... Een verhaal over verandering: hoe een klein en onooglijk wezen uiteindelijk de kroon op de scheppping wordt.

het verhaal van Rajiv en Ashu

Een modern sprookje uit India: het verhaal over een vader en een zoon, over geluk en ongeluk, over het accepteren van tegenslag en er sterker uit tevoorschijn komen.
© www.mijn-eigen-website.nl (design)