een verhaal van Gerard 

biografie

opleiding en ervaring

Ik ben begonnen als luisteraar. Maar na een aantal inspirerende voorstellingen te hebben gezien begon het toch wel erg te kriebelen. Ik heb mijn eerste cursus in 2009 gedaan bij het Koorenhuis in Den Haag. Het een leidde tot het ander en utieindelijk ben ik in juli 2022 afgestudeerd aan de Vertelacademie in Utrecht met mijn voorstelling 'Samengaan'. Daarnaast heb ik bij verschillende docenten workshops en gastlessen gevolgd.

foto18

Maar ik heb vooral zoveel mogelijk op een podium gestaan om ervaring op te doen: festivals en evenementen, maar ook andere gelegenheden. Ik heb intussen ruim 200 optredens achter de rug: zie verder bij optredens.

In de loop der jaren heeft mijn repertoire zich behoorlijk uitgebreid. Ik heb lange en korte verhalen, verhalen voor volwassenen en kinderen, voor gelegenheden als Kerstmis of andere feestdagen en ga zo maar door. Maar mijn grote liefde is nog steeds de rijke sprookjeswereld van Japan.

Sinds 2014 werk ik hierin samen met shakuhachi-speelster Hélène Codjo. Samen hebben we al vele voorstellingen gespeeld.
Vertelkring Delft

In 2010 heb ik samen met collega Sebastiaan en mijn partner Joke de Vertelkring Delft opgericht. Elke vierde donderdag van de maand komen we bij elkaar in café Bierhuis de Klomp en we geven regelmatig gezamenlijk optredens. Zie www.vertelkring-delft.nl.

Delft Vertelt

In 2017 is vanuit Vertelkring Delft, Theaternetwerk Delft en Schrijven in Delft de 'Delft Vertelt'-serie gestart: vier keer per jaar een voorstelling in het Rietveldtheater waarbij vijf of zes Delftenaren hun eigen, waargebeurde verhaal vertellen. Ik verzorg de presentatie en ben één van de redacteuren die de vertellers coachen. Voor meer info: zie Delft Vertelt.


© www.mijn-eigen-website.nl (design)