een verhaal van Gerard 

biografie

opleiding en ervaring

Ik ben begonnen als luisteraar. Maar na een aantal goede en inspirerende voorstellingen te hebben gezien begon het toch wel heel erg te kriebelen. Ik heb mijn eerste cursus in 2009 gedaan bij het Koorenhuis in Den Haag. Vanaf 2013 volg ik een opleiding aan de Vertelacademie in Utrecht. Daarnaast heb ik bij verschillende docenten workshops en gastlessen gevolgd.

foto18

Maar ik heb vooral zoveel mogelijk op een podium gestaan om ervaring op te doen: veel festivals en evenementen, maar ook andere gelegenheden. Ik heb intussen ruim 150 optredens achter de rug: zie verder bij optredens.

In de loop der jaren heeft mijn repertoire zich behoorlijk uitgebreid. Ik heb lange en korte verhalen, verhalen voor volwassenen en kinderen, voor gelegenheden als Kerstmis of andere feestdagen en ga zo maar door. Maar mijn grote liefde is nog steeds de rijke sprookjeswereld van Japan.

Sinds 2014 werk ik hierin samen met shakuhachi-speelster Hélène Codjo. Samen hebben we al vele voorstellingen gespeeld.
Vertelkring Delft

In 2010 heb ik samen met collega Sebastiaan en mijn partner Joke de Vertelkring Delft opgericht. Elke vierde donderdag van de maand komen we bij elkaar in café Bierhuis de Klomp en we geven regelmatig gezamenlijk optredens. Zie verder www.vertelkring-delft.nl.

Delft Vertelt

In 2017 is vanuit Vertelkring Delft, Theaternetwerk Delft en Schrijven in Delft de 'Delft Vertelt'-serie gestart: vier keer per jaar een voorstelling in het Rietveldtheater waarbij acht Delftenaren hun eigen, waargebeurde verhaal vertellen. Ik verzorg de presentatie en vorm, samen met mijn collega's Joke Kouwenhoven en Marja van Rossum, de redactie: keuze en coaching van de vertellers. Voor meer info: zie Delft Vertelt.


© www.mijn-eigen-website.nl (design)