een verhaal van Gerard 

inspiratieverhalen

Verhalen geven verdieping. De beste verhalen worden doorverteld van generatie op generatie. Omdat ze mooi zijn, maar ook omdat ze een boodschap hebben.

Organiseert u een congres, studiedag of startbijeenkomst? Bij elk thema is wel een verhaal te vinden. Met verhalen zijn de verschillende onderdelen van een dag te verbinden.

Enkele voorbeelden:

foto2

communicatie

Nasruddin Hodja - een beroemde verhalenfiguur uit Turkije die met zijn boerenslimheid iedereen te slim af is - gaat in gesprek met een westerse geleerde. Beiden kunnen hun eigen wereldbeeld echter niet loslaten. Zonder dat ze het in de gaten hebben praten ze helemaal langs elkaar heen.

ontdekken van eigen kracht

De vrouw uit het oude Japanse verhaal 'de Maansikkelbeer' krijgt een zware opdracht. Als ze klaar is blijkt dat het niet om het volbrengen van de opdracht ging, maar om wat ze onderweg over zichzelf geleerd heeft.

samenwerking

Een oude Indiaanse legende vertelt hoe de wijze coyote met hulp van alle dieren het vuur van de vuurwezens wil stelen om aan de mensen te geven. Alleen de kleine kikker doet niet mee, want hij vindt dat hij toch niets kan bijdragen. Maar als het erop aan komt, blijkt juist hij onmisbaar te zijn…

© www.mijn-eigen-website.nl (design)